Articole Medicale


 
Citește ultimele noastre articole despre studii și noutăți medicale ale specialiștilor de top.
13/01/2023
Ce este menopauza, care sunt simptomele si solutiile terapeutice?
Dezechilibrele hormonale pot fi de vină pentru o serie de simptome nedorite, de la oboseală sau creștere în greutate, până la prurit cutanat sau modificarea dispoziției.
03/01/2023
FemiLift
Soluția revoluționară, minim invazivă pentru diverse probleme feminine: incontinența urinară, atrofia vaginală, uscăciunea și infecțiile recurente.
24/12/2022
Febra la copii
Febra este un simptom frecvent intalnit la copil, mai ales odata cu intrarea in colectivitate ,este un motiv de ingrijorare pentru parinti si totodata cel mai frecvent motiv de adresare catre medic.
23/12/2022
Cancer de col uterin
În Romania mor zilnic 6 femei din cauza cancerului de col uterin! În Romania peste 3000 de femei sunt depistate anual cu cancer de col uterin! În țări avansate (Canada, Islanda etc) nu mai sunt decese din cauza cancerului de col!
23/12/2022
Diabetul gestațional
Ce este diabetul gestațional? Ce înseamnă acest diagnostic pentru mine și copilul meu? Cum voi fi diagnosticată? Cum voi fi tratată? Cum se modifică planul meu de naștere? Cum îmi voi hrăni copilul?
23/12/2022
Aplicabilitatea Ultrasonografiei / Ecografiei vasculare în cadrul patologiilor vasculare
Ultrsonografia vasculară Doppler, cu toate variantele sale – biplan, Doppler pulsat, color și power, precum și combinarea acestora – a depășit de mult ”zorii utilizării sale”, devenind în ultimul timp ”standardul de aur” în investigarea patologiei vasculare.
22/12/2022
Tiroidita postpartum (silentioasa / painless)
Tiroidita postpartum este o boală tiroidiană autoimună, consideratặ o variantă a tiroiditei cronice autoimune (Hashimoto) care apare în primul an după naştere.
26/03/2022
Cadrul legal al suplimentelor alimentare
La nivelul Uniunii Europene, s-a constatat că, pentru a asigura un nivel cât mai ridicat de protecţie a consumatorilor şi pentru a uşura alegerea suplimentelor alimentare, sunt necesare reglementări unitare care să permită comercilizarea unor produse sigure pentru populaţie, cu o etichetare corespunzătoare.
07/04/2021
Tratamentul DYE-VL
O tehnologie premium ce îmbunătățește și are efecte asupra leziunilor vasculare, ridurilor, pigmentării, texturii pielii.
29/03/2021
Accent Prime – Tratamente Faciale si Corporale
Un corp frumos se construieste cu sport si o dieta echilibrată, cel puțin cât suntem tineri / tinere. Apoi, vârsta începe să-și lase amprenta asupra corpului nostru, provocând îmbătrânirea pielii și depunerea de grăsime.
21/03/2021
Ce sunt vergeturile (stria) si care sunt optiunile de tratament?
Vergeturile sunt o problemă frecventă la nivelul pielii care nu cauzează probleme medicale semnificative dar, cu toate acestea, pot avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii.
19/03/2021
Tratamentul laser al micozei unghiei
Comparativ cu terapiile topice și orale, tratamentul cu laser este o terapie promițătoare pentru tratamentul afecțiunii, mai ales la pacientii diabetici, pacienții vârstnici cu intoleranță la medicamente și cei cu boli de ficat și rinichi.
28/02/2021
Tratamente cu laserul Harmony XL Pro in Timisoara
Aceasta platforma ne ofera posibilitatea de a trata non-invaziv o serie de afectiuni (leziuni vasculare / pigmentare, cicatrici etc.), de a oferi tratamente de rejuvenare faciala si chiar a ajuta pacientii in indepartarea parului nedorit sau a tatuajelor.
22/02/2021
Tratamente cu laserul FemiLift
Soluția revoluționară, minim invazivă pentru diverse probleme feminine: incontinența urinară, atrofia vaginală, uscăciunea și infecțiile recurente.
20/01/2021
Infertilitate: Factori de risc si semne de infertilitate
Daca ai încercat fără succes să rămâi gravidă de mai mult de un an (sau 6 luni, în caz că ai peste 35 de ani), doctorul tău ar putea să te investigheze pentru infertilitate.
20/01/2021
Trombofilie
Tot ce trebuie sa stii despre trombofilie. Clasificare, simptome, tratamentul trombofiliei.
19/12/2020
Hipotiroidia si sarcina
Disfuncția tiroidiană este o problemă frecventă în timpul sarcinii. Boala tiroidiană netratată în timpul sarcinii este asociată cu un risc crescut de rezultate adverse materne și fetale. 
29/11/2020
Indicatiile injectarii acidului hialuronic in zona genitala
Cu ajutorul acidului hialuronic, se pot obține rezultate excelente – restabilirea volumului și formei naturale a labiilor, creșterea elasticității și fermității, corectarea asimetriilor, hidratarea mucoasei vaginale, etc. Efectele pot fi observate chiar imediat după injectare.
22/11/2020
Femilift – Tratamentul laser pentru rejuvenare vaginala si incontinenta urinara
Tot ce trebuie sa stii despre tratamentul cu laserul vaginal Femilift.
21/11/2020
Tratamentul cu fotoliul Emsella
Un tratament revolutionar, nedureros si eficient pentru incontinenta urinara si nu numai.
08/11/2020
Molluscum Contagiosum
Molluscum Contagiosum este o infecție virală benignă, comună. Este dată de virusul care aparține familiei Poxvirus și afectează în special tegumentul, mai rar mucoasele.
04/11/2020
Tratament pentru acnee, pigmentari si riduri cu OxyGeneo
Aveti probleme cu acneea, pori vizibili, pigmentari la nivelul feței, ten seboreic, riduri fine? Solutia este OxyGeneo, un tratament facial rapid și non invaziv, nedureros.
23/09/2020
Laserul CO2
Laserul CO2 este standardul de aur al laserelor ablative, folosit în cazul: cicatricilor, ridurilor, îndepărtarea tumorilor benigne. Laserul CO2 asigura un disconfort minim și o recuperare rapidă, cu revenirea rapidă la rutina zilnică.
14/09/2020
Estetica ginecologica – tratamente si optiuni
Estetica ginecologica cuprinde o serie de interventii chirurgicale si non-chirurgicale in zona intima, care au ca si scop atat imbunatatirea aspectului fizic al zonei, cat si o serie de rezultate functionale, pentru sanatatea intima a femeii.
10/09/2020
Hiperhidroza inghinala
Transpirația excesivă a zonei intime provoacă neplaceri atât fizice cât și emoționale, afectând de multe ori viața socială a persoanei.
06/09/2020
Ecocardiografia pediatrica
Ecocardiografia este folosita ca si investigatie de screening la nou-nascut pentru a identifica posibilele malformatii cardiace, care nu au putut fi diagnosticate intrauterin.
21/08/2020
EMSELLA – tratamentul inovativ si non-invaziv al incontinentei urinare si al disfunctiilor sexuale masculine
Gyniclinique va ofera solutiile cele mai bune, noninvazive pentru a va solutiona problemele.
23/07/2020
Ecografia transfontanelara
Ecografia transfontanelară este o metodă imagistică de diagnostic sigură, principiul de funcționare fiind pe baza ultrasunetelor. Neavând caracter iradiant, prezintă avantajul de a putea fi repetată ori de câte ori este nevoie. Tehnica de efectuare este relativ facilă și nu impune sedarea sau imobilizarea copilului.
02/06/2020
Laxitatea vaginală (Sindromul de relaxare vaginală)
Sindromul de relaxare vaginală este cauzat de traumatisme vaginale. Principala cauza a acestui sindrom este nașterea vaginală.
01/06/2020
Tratamentul cu PRP (plasmă imbogățită cu trombocite) pentru stimularea creșterii părului
PRP (Rich Platelet Plasma) este un tratament nechirurgical care implică injectarea scalpului unui pacient cu o soluție concentrată derivată din propriul sânge.
16/05/2020
Tratamentul cu Emsella – Solutia ideala pentru incontinenta urinara si imbunatatirea vietii sexuale dupa nastere
24/02/2020
Tratamente dermatologice personalizate
Gyniclinique vă oferă tratamente dermatologice personalizate în funcție de necesitățile tenului tău: peelinguri, tratament OxyGeneo, fermitate și estomparea ridurilor, tratamente laser cu Alma pixel CO2.
17/02/2020
Incontinenta Urinara
BTL EMSELLA este un echipament high-tech care face un tratament revoluționar nechirurgical, non-invaziv și nedureros pentru incontinența urinară de stres, incontinența imperioasă și relaxarea vaginală.
04/02/2020
Vaginismul
Cele mai întâlnite simptome ale vagnismului sunt reprezentate de durere în timpul actului sexual fără o cauza evidentă, dificultatea sau imposibilitatea penetrării, apărute încă de la începutul vieții sexuale, neconsumarea căsătoriei (actului sexual).
30/01/2020
Proceduri dermatocosmetice pentru o piele mai sanatoasa
5 proceduri dermatocosmetice pentru a reduce îmbătrânirea tenului și a vă rejuvena pielea.
22/01/2020
Poate PRP trata căderea părului?
Da, PRP reduce căderea părului, crește diametrul firelor de păr și densitatea creșterii părului.
01/12/2019
Sindromul Genitourinar de Menopauza (SGM)
Simptomele Sindromului Genitourinar de Menopauză sunt diferite de la femeie la femeie, dar există puține ce rămân asimptomatice.
12/11/2019
Augmentarea Punctului G
Pentru că suntem într-o eră în care femeia se pune și pe ea pe primul loc, am pregătit acest tratament pentru ca pacientele noastre să nu fie doar sănătoase, dar să se și bucure de feminitatea lor.
22/09/2019
Rejuvenarea vaginala prin injectie autologa de PRP
Scăderea apetitului sexual, a placerii sexuale pot avea ca rezultat o lubrefiere redusă, dureri la contactul sexual și imposibilitatea de a avea orgasm. Scaderea libidoului poate apărea izolat sau concomitent cu anumite probleme fizice. Acestea pot influența încrederea în sine și pot să ducă la neințelegeri în cuplu.
15/05/2019
Ce trebuie sa stii despre alergii
O alergie incepe atunci cand sistemul imunitar consideră o substanta in mod normal inofensiva pentru organism ca pe un invadator periculos. 
13/11/2018
Nutritia in sarcina
In această perioadă corpul tău are nevoie de un supliment de nutrienți, vitamine și minerale.
25/01/2016
Ce este testul Papanicolau
Testul Papanicolau este un test screening pentru depistarea cancerului de col uterin, nu un test diagnostic.