Articole Medicale


 
Citește ultimele noastre articole despre studii și noutăți medicale ale specialiștilor de top.
02/11/2023
Cicatricile
Cicatricile reprezintă o etapă a procesului de vindecare a pielii, cel mai frecvent în urma traumatismelor. Clinic au o culoare roz-roșie și pot fi ușor elevate, dar cu timpul, dacă procesul de cicatrizare nu este perturbat, ele se decolorează și se aplatizează.
31/10/2023
Prp (terapia vampir)- Regenerarea cu sângele propriu
PRP (Plateled Rich Plasma, plasmă bogată în trombocite) este o procedură minim invazivă, care presupune utilizarea în scop terapeutic a propriei plasme pentru regenerarea țesuturilor și producției locale de colagen.
31/10/2023
Dermatoscopia
Dermatoscopia este o metodă non-invazivă, prin intermediul căreia, cu ajutorul unui aparat denumit dermatoscop, leziunile melanocitare (alunițele), dar și cele non-melanocitare, sunt mărite, pentru a putea fi vizualizate mai bine și pentru a crește acuratețea diagnosticului dermatologic.
24/10/2023
Nutriția și echilibrul hormonal în perioada de menopauză
Un plan nutrițional personalizat vă poate ajuta să găsiți acel echilibru, deoarece a mânca sănătos nu înseamnă și nu va însemna vreodată același lucru pentru fiecare dintre noi, la fel cum greutatea ideală nu este întotdeauna un simplu rezultat al unui calcul. 
11/10/2023
Refluxul gastro-esofagian la nou nascut, sugar si copil
Refluxul gastroesofagian este prezent intr-o oarecare masura la orice nou nascut sau sugar. Inseamna refluarea unor cantitati mici de lapte in cavitatea bucala, prin prea plin, prin cresterea presiunii pe abdomen sau odata cu eructatia, cu o stare generala buna a copilului si crestere corespunzatoare in greutate. Dispare de la sine spre varsta de 6 luni odata cu maturizarea sfincterului esofagian.
09/10/2023
Modificările pielii la menopauză
Menopauza marchează o etapă de tranziție în viața femeilor, plină de înțelepciune și maturitate. Oportunitatea de a se concentra pe propriile nevoi și pasiuni, în locul îndatoririlor legate de menstruație sau de creșterea copiilor, poate duce la o redescoperire a propriei persoane și la dezvoltarea unei stime de sine mai puternice.
25/09/2023
Toxina botulinică
Injecțiile cu toxină botulinică se fac direct la nivelul mușchilor de expresie facială, cu scopul de a-i relaxa. Această procedură este eficientă în special în etajul superior al feței și anume la nivelul frunții, glabelei (zona dintre sprâncene), și colțului lateral al ochilor (laba gâștii) și șterge ridurile dinamice și în timp chiar și pe cele statice, însă pentru o perioadă limitată de timp.
25/09/2023
Lipoliza injectabilă
Dermatita seboreică este o afecțiune inflamatorie cronică care afectează zonele cutanate bogate în glande sebacee, în special pielea scalpului, a feței și uneori a toracelui anterior.
25/09/2023
Acneea
Sculptra este aliatul frumuseții tale pe termen lung, stimulând producția de colagen natural pe care pielea o pierde odată cu înaintarea în vârstă!
25/09/2023
Dermatita seboreică
Dermatita seboreică este o afecțiune inflamatorie cronică care afectează zonele cutanate bogate în glande sebacee, în special pielea scalpului, a feței și uneori a toracelui anterior.
24/09/2023
Tratamentul leziunilor vasculare
Laserul încălzește, penetrează pielea și distruge leziunile inestetice, fără a afecta țesutul înconjurător. La final, te vei bucura de rezultatele așteptate.
19/09/2023
Ce este histeroscopia?
Investigația prin care se vizualizează interiorul cavității uterine, utilizând un dispozitiv special cu o camera video – histeroscop.
12/09/2023
Ecografia prenatală
Sarcina este unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente din viața unei familii. Pe măsură ce așteptăm cu nerăbdare sosirea celui mic, este esențial să ne asigurăm că el sau ea se dezvoltă în cele mai bune condiții.
06/09/2023
Sculptra
Sculptra este aliatul frumuseții tale pe termen lung, stimulând producția de colagen natural pe care pielea o pierde odată cu înaintarea în vârstă!
31/08/2023
SOP sau sindromul ovarelor micropolichistice
Sindromul ovarelor polichistice (SOP) este o importantă problemă de sănătate la nivel reproductiv, metabolic și al sănătății mentale. Este una dintre cele mai comune patologii care afectează femeile la vârsta reproductivă, între 8-13%, peste 70% rămânând nediagnosticate.
22/08/2023
Dietoterapia în managementul sindromului ovarelor polichistice
Sindromul ovarelor polichistice (SOP) este o importantă problemă de sănătate la nivel reproductiv, metabolic și al sănătății mentale. Este una dintre cele mai comune patologii care afectează femeile la vârsta reproductivă, între 8-13%, peste 70% rămânând nediagnosticate.
16/08/2023
Disfuncțiile sexuale masculine
#sexualwellness - Pentru prima dată în România @ Gyniclinique ai o soluție uimitoare, non-invazivă, pentru reactivarea plăcerii sexuale: Alma Duo!
06/08/2023
Diabetul gestațional – în sarcină
In timpul sarcinii, hormonii secretați de placentă blochează acțiunea insulinei secretate de mamă în corpul acesteia. Această problemă se numește insulinorezistență și face ca organismul mamei să folosească foarte greu insulina.
17/07/2023
Sfaturi pentru echilibru hormonal și metabolic în perioada de menopauză
08/06/2023
Botox sau Acid Hialuronic
Demontăm mitul ”botoxului în buze” printr-o scurtă incursiune în lumea minunată a esteticii medicale
31/05/2023
Rezerva ovariana si statistici legate de varsta si fertilitate
Șansa de sarcină naturală scade de la aproximativ 25% la 25 de ani la mai puțin de 5% la 40 de ani.
24/05/2023
Luna MAI – luna conștientizării riscului cancerului de piele
Dacă îți faci griji pentru nivelul de vitamina D, studiile arată că sunt suficiente doar 9 minute/zi pentru a produce această vitamină.
16/05/2023
Implicațiile fibromului uterin în timpul sarcinii
Majoritatea pacientelor nu vor dezvolta complicații pe parcursul sarcinii din cauza fibromului uterin. Există și excepții, când pot aparea o serie de probleme, iar sarcinile necesită o evaluare obstetricală mai atentă, în special în perioada apropierii momentului nașterii.
27/03/2023
Rejuvenarea facială cu Impact (Drug Delivery)
Tehnica Impact are un rol semnificativ în ceea ce privește reîntinerirea și refacerea structurii pielii. Procesul de regenerare este facilitat datorită tehnologiei moderne pusă la dispoziție de platforma Accent Prime.
23/03/2023
Tratament pete pigmentare
Te confrunți cu pete pigmentare și ai incercat să le tratezi fără succes? Ai observat apariția unor pete noi, în timp ce altele dispar? Dacă răspunsul este DA, află că nu ești singur. Petele pigmentare resprezintă una dintre cele mai frecvente cauze pentru care pacienții se prezintă la medicul dermatolog.
27/02/2023
Laserul ALMA Pixel CO2
Alma Pixel CO 2 este un sistem extrem de flexibil pentru ablația, vaporizarea, excizia, incizia și coagularea țesuturilor moi.
13/01/2023
Ce este menopauza, care sunt simptomele și soluțiile terapeutice?
Dezechilibrele hormonale pot fi de vină pentru o serie de simptome nedorite, de la oboseală sau creștere în greutate, până la prurit cutanat sau modificarea dispoziției.
03/01/2023
FemiLift
Soluția revoluționară, minim invazivă pentru diverse probleme feminine: incontinența urinară, atrofia vaginală, uscăciunea și infecțiile recurente.
24/12/2022
Febra la copii
Febra este un simptom frecvent intalnit la copil, mai ales odata cu intrarea in colectivitate ,este un motiv de ingrijorare pentru parinti si totodata cel mai frecvent motiv de adresare catre medic.
23/12/2022
Cancer de col uterin
În Romania mor zilnic 6 femei din cauza cancerului de col uterin! În Romania peste 3000 de femei sunt depistate anual cu cancer de col uterin! În țări avansate (Canada, Islanda etc) nu mai sunt decese din cauza cancerului de col!
23/12/2022
Diabetul gestațional
Ce este diabetul gestațional? Ce înseamnă acest diagnostic pentru mine și copilul meu? Cum voi fi diagnosticată? Cum voi fi tratată? Cum se modifică planul meu de naștere? Cum îmi voi hrăni copilul?
23/12/2022
Aplicabilitatea Ultrasonografiei / Ecografiei vasculare în cadrul patologiilor vasculare
Ultrsonografia vasculară Doppler, cu toate variantele sale – biplan, Doppler pulsat, color și power, precum și combinarea acestora – a depășit de mult ”zorii utilizării sale”, devenind în ultimul timp ”standardul de aur” în investigarea patologiei vasculare.
22/12/2022
Tiroidita postpartum (silențioasă / painless)
Tiroidita postpartum este o boală tiroidiană autoimună, consideratặ o variantă a tiroiditei cronice autoimune (Hashimoto) care apare în primul an după naştere.
26/03/2022
Cadrul legal al suplimentelor alimentare
La nivelul Uniunii Europene, s-a constatat că, pentru a asigura un nivel cât mai ridicat de protecţie a consumatorilor şi pentru a uşura alegerea suplimentelor alimentare, sunt necesare reglementări unitare care să permită comercilizarea unor produse sigure pentru populaţie, cu o etichetare corespunzătoare.
07/04/2021
Tratamentul DYE-VL
O tehnologie premium ce îmbunătățește și are efecte asupra leziunilor vasculare, ridurilor, pigmentării, texturii pielii.
29/03/2021
Accent Prime – Tratamente Faciale și Corporale
Un corp frumos se construieste cu sport si o dieta echilibrată, cel puțin cât suntem tineri / tinere. Apoi, vârsta începe să-și lase amprenta asupra corpului nostru, provocând îmbătrânirea pielii și depunerea de grăsime.
21/03/2021
Ce sunt vergeturile și cum se tratează?
Vergeturile sunt o problemă frecventă la nivelul pielii care nu cauzează probleme medicale semnificative dar, cu toate acestea, pot avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii.
19/03/2021
Tratamentul laser al micozei unghiei
Comparativ cu terapiile topice și orale, tratamentul cu laser este o terapie promițătoare pentru tratamentul afecțiunii, mai ales la pacientii diabetici, pacienții vârstnici cu intoleranță la medicamente și cei cu boli de ficat și rinichi.
28/02/2021
Tratamente cu laserul Harmony XL Pro în Timișoara
Aceasta platforma ne ofera posibilitatea de a trata non-invaziv o serie de afectiuni (leziuni vasculare / pigmentare, cicatrici etc.), de a oferi tratamente de rejuvenare faciala si chiar a ajuta pacientii in indepartarea parului nedorit sau a tatuajelor.
22/02/2021
Laserul FemiLift
Soluția revoluționară, minim invazivă pentru diverse probleme feminine: incontinența urinară, atrofia vaginală, uscăciunea și infecțiile recurente.
20/01/2021
Infertilitate: Factori de risc și semne de infertilitate
Daca ai încercat fără succes să rămâi gravidă de mai mult de un an (sau 6 luni, în caz că ai peste 35 de ani), doctorul tău ar putea să te investigheze pentru infertilitate.
20/01/2021
Trombofilie
Tot ce trebuie sa stii despre trombofilie. Clasificare, simptome, tratamentul trombofiliei.
19/12/2020
Hipotiroidia și sarcina
Disfuncția tiroidiană este o problemă frecventă în timpul sarcinii. Boala tiroidiană netratată în timpul sarcinii este asociată cu un risc crescut de rezultate adverse materne și fetale. 
29/11/2020
Indicațiile injectării acidului hialuronic în zona genitală
Cu ajutorul acidului hialuronic, se pot obține rezultate excelente – restabilirea volumului și formei naturale a labiilor, creșterea elasticității și fermității, corectarea asimetriilor, hidratarea mucoasei vaginale, etc. Efectele pot fi observate chiar imediat după injectare.
22/11/2020
Femilift – Tratamentul laser pentru rejuvenare vaginală și incontinență urinară
Tot ce trebuie sa stii despre tratamentul cu laserul vaginal Femilift.
21/11/2020
Tratamentul cu fotoliul Emsella
Un tratament revolutionar, nedureros si eficient pentru incontinenta urinara si nu numai.
08/11/2020
Molluscum Contagiosum
Molluscum Contagiosum este o infecție virală benignă, comună. Este dată de virusul care aparține familiei Poxvirus și afectează în special tegumentul, mai rar mucoasele.
04/11/2020
Tratament pentru acnee, pigmentări și riduri cu OxyGeneo
Aveti probleme cu acneea, pori vizibili, pigmentari la nivelul feței, ten seboreic, riduri fine? Solutia este OxyGeneo, un tratament facial rapid și non invaziv, nedureros.
23/09/2020
Laserul CO2
Laserul CO2 este standardul de aur al laserelor ablative, folosit în cazul: cicatricilor, ridurilor, îndepărtarea tumorilor benigne. Laserul CO2 asigura un disconfort minim și o recuperare rapidă, cu revenirea rapidă la rutina zilnică.
14/09/2020
Estetică ginecologică – tratamente și opțiuni
Estetica ginecologica cuprinde o serie de interventii chirurgicale si non-chirurgicale in zona intima, care au ca si scop atat imbunatatirea aspectului fizic al zonei, cat si o serie de rezultate functionale, pentru sanatatea intima a femeii.
10/09/2020
Hiperhidroza inghinală
Transpirația excesivă a zonei intime provoacă neplaceri atât fizice cât și emoționale, afectând de multe ori viața socială a persoanei.
06/09/2020
Ecocardiografia pediatrică
Ecocardiografia este folosita ca si investigatie de screening la nou-nascut pentru a identifica posibilele malformatii cardiace, care nu au putut fi diagnosticate intrauterin.
21/08/2020
EMSELLA – tratamentul inovativ și non-invaziv al incontinenței urinare și al disfuncțiilor sexuale masculine
Gyniclinique va ofera solutiile cele mai bune, noninvazive pentru a va solutiona problemele.
18/08/2020
Săptămâna 16 de sarcină
23/07/2020
Ecografia transfontanelară
Ecografia transfontanelară este o metodă imagistică de diagnostic sigură, principiul de funcționare fiind pe baza ultrasunetelor. Neavând caracter iradiant, prezintă avantajul de a putea fi repetată ori de câte ori este nevoie. Tehnica de efectuare este relativ facilă și nu impune sedarea sau imobilizarea copilului.
16/07/2020
Săptămâna 15 de sarcină
02/06/2020
Laxitatea vaginală (Sindromul de relaxare vaginală)
Sindromul de relaxare vaginală este cauzat de traumatisme vaginale. Principala cauza a acestui sindrom este nașterea vaginală.
01/06/2020
Tratamentul cu PRP (plasmă îmbogățită cu trombocite) pentru stimularea creșterii părului
PRP (Rich Platelet Plasma) este un tratament nechirurgical care implică injectarea scalpului unui pacient cu o soluție concentrată derivată din propriul sânge.
16/05/2020
Tratamentul cu Emsella – Soluția ideală pentru incontinența urinară și îmbunătățirea vieții sexuale după naștere
04/05/2020
Săptămâna 14 de sarcină
24/02/2020
Tratamente dermatologice personalizate
Gyniclinique vă oferă tratamente dermatologice personalizate în funcție de necesitățile tenului tău: peelinguri, tratament OxyGeneo, fermitate și estomparea ridurilor, tratamente laser cu Alma pixel CO2.
17/02/2020
Incontinența Urinară
BTL EMSELLA este un echipament high-tech care face un tratament revoluționar nechirurgical, non-invaziv și nedureros pentru incontinența urinară de stres, incontinența imperioasă și relaxarea vaginală.
04/02/2020
Vaginismul
Cele mai întâlnite simptome ale vagnismului sunt reprezentate de durere în timpul actului sexual fără o cauza evidentă, dificultatea sau imposibilitatea penetrării, apărute încă de la începutul vieții sexuale, neconsumarea căsătoriei (actului sexual).
30/01/2020
Proceduri dermatocosmetice pentru o piele mai sănătoasă
5 proceduri dermatocosmetice pentru a reduce îmbătrânirea tenului și a vă rejuvena pielea.
22/01/2020
Poate PRP trata căderea părului?
Da, PRP reduce căderea părului, crește diametrul firelor de păr și densitatea creșterii părului.
01/12/2019
Sindromul Genitourinar de Menopauză (SGM)
Simptomele Sindromului Genitourinar de Menopauză sunt diferite de la femeie la femeie, dar există puține ce rămân asimptomatice.
12/11/2019
Augmentarea Punctului G
Pentru că suntem într-o eră în care femeia se pune și pe ea pe primul loc, am pregătit acest tratament pentru ca pacientele noastre să nu fie doar sănătoase, dar să se și bucure de feminitatea lor.
30/10/2019
Săptămâna 13 de sarcină
09/10/2019
Săptămâna 12 de sarcină
22/09/2019
Rejuvenarea vaginală prin injecție autologă de PRP
Scăderea apetitului sexual, a placerii sexuale pot avea ca rezultat o lubrefiere redusă, dureri la contactul sexual și imposibilitatea de a avea orgasm. Scaderea libidoului poate apărea izolat sau concomitent cu anumite probleme fizice. Acestea pot influența încrederea în sine și pot să ducă la neințelegeri în cuplu.
01/08/2019
Săptămâna 11 de sarcină
02/06/2019
Săptămâna 10 de sarcină
10/02/2019
Săptămâna 9 de sarcină
21/01/2019
Săptămâna 8 de sarcină
08/01/2019
Săptămâna 7 de sarcină
15/12/2018
Săptămâna 6 de sarcină
05/12/2018
Săptămâna 5 de sarcină
19/11/2018
Săptămâna 4 de sarcină
13/11/2018
Nutriția în sarcină
In această perioadă corpul tău are nevoie de un supliment de nutrienți, vitamine și minerale.
24/10/2018
Săptămâna 3 de sarcină
11/10/2018
Săptămânile 1 și 2 de sarcină
31/07/2017
Cele mai mari 5 mituri privind cancerul cervical
16/01/2017
Sarcina molară: cauze, simptome și tratament
10/01/2017
Avortul spontan: Semne și simptome
Semnele și simptomele de avort pot fi prezente si în sarcina cu evoluție normală, de aceea este important să discuți cu medicul tău despre tot ce ți se pare anormal în această perioadă
25/01/2016
Ce este testul Papanicolau
Testul Papanicolau este un test screening pentru depistarea cancerului de col uterin, nu un test diagnostic.
21/01/2016
Ce este Sindromul de ovar polichistic (PCOS)
08/03/2015
Incompatibilitatea Rh și izoimunizarea
Incompatibilitatea RH se poate preveni prin imunizare.
03/02/2015
Edemele în sarcină
Chiar dacă în cele mai multe situații prezența edemelor nu reprezintă un semn de alarmă , există și situații în care acestea sunt severe și se însoțesc de alte simptome, care atrag atenția asupra unor posibile complicații.
18/05/2014
Corpul dumneavoastră post-partum
Viața post-partum nu este mai puțin complexă decât sarcina și nașterea
27/02/2014
Anemia în sarcină
02/02/2014
Sarcina extrauterină (ectopică)
11/12/2013
Contracțiile Braxton-Hicks
08/10/2013
Dismenoreea – durerea menstruală
Dismenoreea este durerea aparuta la menstruatie in zona pelvină, care poate iradia spre abdomen și chiar coapse. Pe lângă această durere pot apărea lipotimii (leșinuri), dureri de cap (cefalee), transpirații puternice, dureri digestive etc.
20/03/2013
Ce este endometrioza și cum se tratează?
18/03/2013
Simptome de sarcină
15/02/2013
Celule stem
Celulele stem ale nou-nascutului reprezinta grefa ideala pentru majoritatea cazurilor.
15/02/2013
Ecografia în sarcină
15/02/2013
Consultația prenatală
Este de dorit ca fiecare mamica sa nasca la termen (peste 37 saptamani) un copil sanatos, cu greutate normala si cu dezvoltare neuropsihica ulterioara normala.
13/02/2013
Chist ovarian

Newsletter


 
Înscrie-te la newsletter ca să te bucuri de oferte promoționale și să fii informat/ă despre noile articole medicale.