Poate PRP trata căderea părului?
22/01/2020Vaginismul
04/02/2020Proceduri dermatocosmetice pentru o piele mai sănătoasă
Pielea este organul care face legătura între organismul nostru și mediul extern, de aceea ea este de-a lungul timpului expusă la diverși factori de mediu (radiații solare, poluanți, chimicale, căldură, etc.), care împreună cu procesul natural al îmbătrânirii, duc la pierderea hidratării, elasticității cu apariția ridurilor și apariției petelor hiperpigmentare.
Mezoterapia
Este o procedură dermatocosmetică nechirurgicală, ce presupune introducerea unor substanțe/amestecuri de substanțe farmacologic active în mezoderm cu scopul de a reda aspectul plăcut al pielii. Procedura constă în multiple injectări cu un ac foarte fin sau cu un dispozitiv de injectare și este nedureroasă, deoarece în prealabil se folosește o crema anestezică. Mezoterapia estetică este recomandată a se efectua în perioadele mai răcoroase ale anului (toamna, iarna, primăvara) și are ca scop reîntinerirea, energizarea și tonifierea tenului, tratamentul vergeturilor, a petelor hiperpigmentare, diminuarea cearcănelor închise la culoare, tratamentul căderii părului de la nivelul scalpului.
Microneedling
Microneedlingul este o procedura medicală, ce folosește un dispozitiv (Dermapen) cu microace sterile, acționate de o funcție vibratorie automată.
Prin alunecarea ușoară de-a lungul pielii a acestui dispozitiv, sunt penetrate straturile pielii cu formarea unor mici canale. Acestea declanșează procesul de autoreparare al pielii și prin acesta, stimulează sinteza de colagen și elastină, îmbunătățește aportul sanguin, redă fermitate pielii, netezește ridurile fine și rezolvă petele superficiale de hiperpigmentare ale tenului fotoîmbătrânit. Pentru a spori efectele benefice ale tratamentului cu Dermapen, se utilizează diferite amestecuri de soluții sterile (vitamine, aminoacizi, acid hialuronic, antioxidanți ș.a.m.d), care se aplică pe față în prealabil dezinfectată și anesteziată (crema anestezică), urmând că microacele să introducă prin înțepare substanțele în straturile profunde ale pielii.
Tratamentele cu microneedling se folosesc pentru:
reducerea ridurilor fine și a pigmentarilor superficiale cauzate de expunerea la radiațiile UV pe față, decolteu, mâini
redarea elasticității și luminozității tenului
facilitarea pătrunderii substanțelor folosite în tratarea alopeciei
Terapia PRP (Terapia Vampir)
Această procedură presupune obținerea plasmei cu un conținut bogat de trombocite din sângele propriu, ce va fi ulterior reinjectat în pielea pacientului.
Plasma conține factori esențiali pentru susținerea celulelor, precum substanțe nutritive, vitamine, hormoni, săruri minerale, proteine, iar trombocitele prin eliberarea unor factori de creștere, activează căile regenerării celulare la nivelul pielii. Această terapie se poate folosi atât împreună cu microneedlingul cât și cu substanțele speciale destinate mezoterapiei. Terapia Vampir este indicată pacienților care doresc rejuvenarea pielii de la nivelul fetei, gâtului, decolteului, mâinilor și nu numai.
Printre efectele PRP-ului se numără:
reducerea ridurilor și cearcănelor
reducerea cicatricilor postacneice
ajută în tratamentul alopeciei
îmbunătățește textura și uniformizează pigmentarea pielii.
Recomandări:
pentru a obține rezultate optime se recomandă 3 ședințe la interval de 1 lună, iar pentru menținerea rezultatelor se recomandă un tratament de întreținere la 6 – 12 luni în funcție de calitatea pielii pacientului.
pentru toate tratamentele injectabile se recomandă întreruperea administrării antiagregantelor plachetare cu o săptămână pre și post-tratament.
nu se injectează în zone infectate și inflamate.
în primele 48 de ore de la injectare se evită aplicarea de machiaj.
timp de 1-2 săptămâni după injectare se evită expunerea la razele solare.
în primele 2 zile post-injectare să se evite efortul și exercițiile fizice.
Botox
Botox (toxina botulinica) este o neurotoxină ce inhibă eliberarea neurotransmițătorului acetilcolină la nivelul joncțiunii neuromusculare, blocând/diminuând temporar contracția mușchilor, astfel ridurile dinamice sunt corectate și este prevenită apariția ridurilor de repaus.
Mecanismul este reversibil și funcționează pe o perioada limitată de 3-6 luni. Efectul se instalează după aproximativ 3-4 zile și este maxim după 2 săptămâni de la injectare. Este indicat pentru atenuarea ridurilor de expresie.
Contraindicații:
alergie la toxina botulinica tip A sau la albumina umană,
diagnostic de miastenia gravis sau Sindrom Eaton Lambert (boli cronice care afectează mușchii),
infecții în zona de injectare.
Injectarea cu toxina botulinică nu este recomandată:
în sarcină sau alăptare
sub vârstă de 18 ani sau peste 65 de ani
în caz de disfagie și tulburări de înghițire
În urma tratamentului cu botox, se recomandă:
evitarea exercițiilor fizice și a saunei în ziua injectării
evitarea tratamentelor faciale care implică masajul facial
evitarea antiagregantelor plachetare cu 1 săptămâna înainte și după injectare, pentru a minimiza riscul apariției vânătăilor
Acidul hialuronic
Acidul hialuronic folosit pentru volumizare, lifting și hidratare, este o soluție rapidă și eficientă, ce poate înlocui în anumite cazuri procedurile chirurgicale.
Acidul hialuronic reprezintă soluția optimă pentru redobândirea volumului facial la nivelul pomeților, al buzelor, al liniei mandibulare, pentru corectarea rapidă a ridurilor și cearcănelor, pentru rehidratarea pielii. Trebuie însă menționat că diferitele planuri de injectare necesită un anumit acid hialuronic în funcție de vâscozitatea acestuia.
Pentru a obține rezultate optime este necesară evaluarea corectă a fiecărui pacient și alegerea unui tratament estetic personalizat, ținând cont de vârstă, asimetriile faciale, textura pielii, tabagism. După injectare este foarte important aportul hidric (consumul de apă), deoarece acidul hialuronic leagă moleculele de apă hidratând astfel în profunzime. Folosim fillere de ultima generație, asigurând astfel un aspect armonios și de lungă durată. Pentru a păstra aspectul dorit, se vor repeta injectările la un anumit interval de timp în funcție de fillerul folosit, de planul injectat și de nevoile individuale.