Accent Prime – Tratamente Faciale și Corporale
29/03/2021Cadrul legal al suplimentelor alimentare
26/03/2022Tratamentul DYE-VL
Aplicatorul Dye-VL de pe platforma laser Harmony XL PRO reprezintă o tehnologie utilizată pentru tratamentul eficient în distrugerea vaselor de sânge prin încălzire selectivă, cu afectarea minimă a țesutului înconjurător prin fototermoliză selectivă, îmbunătățind și având efect asupra: texturii pielii, ridurilor, pigmentării sau leziunilor vasculare.
Rozaceea este o afecțiune inflamatorie dermatologică frecventă, caracterizată prin eritem, telangiectazie și o erupție papulo-pustulară inflamatorie asemănătoare acneei, care se tratează cu succes cu aceasta tehnologie laser. Laserele vasculare, elementul principal al tratamentului rozaceei, utilizează lungimi de undă care permit absorbția selectivă a oxihemoglobinei, ducând la reducerea vaselor fără a afecta țesuturile înconjurătoare.
Această tehnologie se mai utilizează pentru tratamentul
Leziunilor pigmentare superficiale benigne:
Discromie
Hiperpigmentare
Efelide (pistrui)
Lentiginoza
Nevi
Melasma epidermică
Macule cafea cu lapte
Leziunilor vasculare cutanate:
Rozacee
Hemangioame
Telangiectazii faciale, a trunchiului și a picioarelor
Angioame și angioame spider
Poikiloderma Civatte
Malformațiilor venoase
Contraindicaţii ale tratamentului DYE-VL
sarcină, alăptare
istoric de neoplazii
afecţiuni dermatologice (stafilococie, Celulită - MRSA, Psoriazis, Lichen Plan) la nivelul pielii care urmează a fi tratată
infecţie recentă cu virusul herpes simplex la nivelul zonei tratate
leziuni traumatice la nivelul pielii care urmează să fie tratată medicamente fotosensibilizante (ex. retinoizi (Sotret, Roaccutane- 6 luni), Tetraciclină, Doxiciclină, antimalarice)
retinoizi topici sau orali
steroizi topici sau orali
medicamente anticoagulante (ex. Heparină)
radioterapie
utilizarea recentă a derivaţilor de acid retinoic topic (ex. Retin-A, Isotrexin) sau alfahidroxiacizi boli fotosensibile (ex. lupus eritematos)
expunerea recentă (în interval de 1 lună- înainte și după) la ultraviolete (soare, solar)
alte afecțiuni precum: epilepsie, colagenoze, diabet zaharat, psoriazis, scleroza multiplă, afecțiuni renale, vitiligo, coagulopatii
antecedente de cicatrizare defectuoasă (cicatrici hipertrofice, cicatrici cheloide)
semne (nevi) ale pielii care urmează să fie tratată, tatuaje
imunosupresie
Procedura nu necesită pregătire anterioară a pacientului, este nedureroasă; pacientul poate simți un mic disconfort local sau ușoară senzație de căldură.
Sunt necesare mai multe ședințe.
O ședință durează câteva minute. Numărul de ședințe este stabilit de medicul specialist în funcție de tipul leziunilor și în funcție de răspunsul pacientului la tratament.
După tratament, poate apărea senzația de căldură locală, edem şi roşeaţă a tegumentului, care sunt normale şi tranzitorii.
Se poate observa ameliorare după prima ședință în cazul leziunilor superficiale și după 3-4 ședințe în cazul leziunilor profunde.
Număr de ședințe și interval de tratament: 3-6 ședințe, la interval de 2-3 săptămâni
Acest articol a fost scris de dna. dr. Claudia Tîrziu, medic specialist dermatolog, cu pregătire în utilizarea laserelor dermato-estetice.