La Gyniclinique, ne propunem să fim alături de tine în această călătorie. Suntem aici nu doar pentru a gestiona simptomele menopauzei, ci pentru a găsi împreună soluții eficiente care să aducă zâmbetul înapoi pe chipul tău. Fie că este vorba despre valuri de căldură, schimbări de dispoziție sau orice alt simptom specific acestei etape, ne-am angajat să îți oferim sprijinul și resursele necesare pentru a trăi o menopauză echilibrată și plină de vitalitate.

Echipa noastră dedicată de profesioniști în sănătate feminină te va ghida cu empatie și îți va oferi o îngrijire personalizată pentru a gestiona fiecare aspect al menopauzei. La Gyniclinique, creem nu doar tratamente, ci și legături puternice și o comunitate de femei care împărtășesc aceeași călătorie.

La Gyniclinique, ești în siguranță și înțeleasă - aici, fiecare femeie este o floare în grădina noastră, și împreună vom înflori în plină frumusețe.

Ce este menopauza?

Menopauza este o etapă naturală a vieții unei femei, marcând sfârșitul ciclului menstrual. Această tranziție are loc atunci când ovarele încetează să mai elibereze ovule și producția de hormoni, cum ar fi estrogenul și progesteronul, scade semnificativ. Menopauza este confirmată oficial atunci când o femeie nu a avut menstruatie timp de 12 luni consecutive.

Menopauza este un proces fiziologic care survine de obicei în jurul vârstei de 45-55 de ani, cu o medie în jurul vârstei de 51 de ani. Cu toate acestea, vârsta la care o femeie intră în menopauză poate varia. În perioada de premenopauză, care poate începe cu câțiva ani înainte de menopauză, ovarele încep să producă mai puțini hormoni, iar ciclurile menstruale pot deveni neregulate.

Simptomele menopauzei

Simptomele menopauzei pot include bufeuri de căldură, tulburări ale somnului, schimbări ale stării de spirit, uscăciune vaginală, scăderea libidoului și modificări ale distribuției grăsimii corporale. Este important să menționăm că menopauza este o etapă naturală a vieții și nu o boală. Cu toate acestea, este recomandată gestionarea medicală a simptomelor, iar consultul cu un profesionist în sănătate feminină poate fi util pentru a identifica cele mai potrivite opțiuni de tratament sau strategii de gestionare.

Cele mai frecvente simptome sunt:
- Bufeuri de căldură: Senzații intense de căldură, în special în zona feței, gâtului și pieptului, însoțite de transpirație abundentă.
- Transpirații nocturne: Episoade de transpirație abundentă în timpul nopții.
- Modificări ale somnului: Insomnie, trezire frecventă pe timpul nopții sau alte tulburări ale somnului.
- Lipsa energiei, oboseala inexplicabila.


- Modificări ale stării de spirit: Variații ale dispoziției, iritabilitate, anxietate sau stări de tristețe.
- Dificultăți de concentrare, afectarea memoriei sau brain fog (“ceață cerebrală”).
- Uscăciune vaginală: Scăderea lubrefierii naturale a vaginului, care poate duce la disconfort sau dureri în timpul actului sexual.
- Libidou scazut: Scăderea dorinței sexuale sau fluctuații ale interesului sexual.
- Incontinenta urinara: Cresterea frecventei urinare, incontinenta urinara, urinarea involuntara sau alte probleme ale sistemului urinar.
- Crestere in greutate: Creșterea greutății, în special în zona abdomenului.
- Osteoporoză: Pierderea densității osoase, ceea ce poate crește riscul de fracturi.
- Modificări ale ritmului cardiac, palpitații.
- Dureri articulare și musculare: Disconfort sau durere în articulații și mușchi.
- Sensibilitate sau dureri la nivelul sânilor.
- Probleme ale pielii: Uscăciune, prurit sau modificari în textura pielii.

In clinica Gyniclinque știm cât de neplăcute sunt aceste simptome, care scad semnificativ calitatea vieții unei femei, de la schimbări de dipoziție și lipsa de concentrare, la probleme ale sănătății intime care afectează viața și dorința sexuală. Astfel, avem o varietate de soluții care să-ți redea calitatea vieții. Parcurge testul alăturat și evaluează-ți nivelul simptomelor cu care te confrunți în această etapă a vieții tale. Dacă scorul final este peste 15 puncte, îți recomandăm să iei legătura cu echipa noastră de medici specialiști. Abordarea noastră este una holistică, iar tratamentele sunt 100% personalizate pe nevoile tale.

CHESTIONAR SIMPTOME PERI/-MENOPAUZĂ

1 / 20

Bufeuri

2 / 20

Transpirații nocturne

3 / 20

Dureri de cap

4 / 20

Iritabilitate

5 / 20

Depresie

6 / 20

Stări melancolice

7 / 20

Anxietate

8 / 20

Schimbări de dispoziție

9 / 20

Insomnie

10 / 20

Oboseală neobișnuită

11 / 20

Dureri de spate

12 / 20

Dureri articulare

13 / 20

Dureri musculare

14 / 20

Pilozitate accentuată

15 / 20

Piele uscată

16 / 20

Uscăciune vaginală

17 / 20

Libidou scăzut

18 / 20

Urinări frecvente

19 / 20

Dureri la contact sexual

20 / 20

Senzația de furnicături în corp

Your score is

0%