Tiroidita postpartum (silentioasa / painless)

Tiroidita postpartum este o boală tiroidiană autoimună, consideratặ o variantă a tiroiditei cronice autoimune (Hashimoto) care apare în primul an după naştere. Aceasta este caracterizatặ printr-o inflamaţie însoţită de fenomene de distrucţie a tiroidei, modificari care pot să aparặ în primele 12 luni postpartum. Totodatặ poate apărea şi după avortul spontan sau provocat. Afectează 7-8% dintre femeile aflate în această perioadă. Incidenţa este mai mare la femeile cu diabet zaharat tip I (25%), la cele cu anticorpi anti TPO pozitivi (40%) şi la cele cu istoric de tiroidită postpartum la naşterile anterioare (60%).

Diabetul gestațional

Ce este diabetul gestational? Ce inseamna acest diagnostic pentru mine si copilul meu? Cum voi fi diagnosticata? Cum voi fi tratata? Cum se modifica planul meu de nastere? Cum imi voi hrani copilul?…Aceastea sunt doar cateva din intrebarile unei viitoare mamici diagnosticate cu diabet gestational.Informațiile de aici au scopul de a vă ajuta să vă înțelegeți mai bine starea de sănătate și opțiunile de tratament și îngrijire. Echipa dumneavoastră medicală este acolo pentru a vă sprijini în luarea deciziilor potrivite pentru dvs.

Cadrul legal al suplimentelor alimentare

La nivelul Uniunii Europene, s-a constatat că, pentru a asigura un nivel cât mai ridicat de protecţie a consumatorilor şi pentru a uşura alegerea suplimentelor alimentare, sunt necesare reglementări unitare care să permită comercilizarea unor produse sigure pentru populaţie, cu o etichetare corespunzătoare. În acest sens, a fost adoptată Directiva nr. 2002/46/CE a Parlamentului European şi a Consiliului referitoare la apropierea legislațiilor statelor membre privind suplimentele alimentare.

Tensiunea crescuta in sarcina – hipertensiunea arteriala indusa de sarcina

Hipertensiunea in sarcina poate avea efecte diferite in aceasta perioada din viata femeii. Mamele hipertensive au un risc crescut de complicatii inainte, in timpul si dupa nastere. Hipertensiunea din sarcina poate afecta si copilul, nu doar mama, prin afectarea dezvoltarii placentei, cauzand un aport limitat de oxigen si nutrienti catre fat. Acest lucru poate duce la nastere prematura, greutate mica la nastere a copilului, dezlipirea placentei si alte complicatii fetale.

Cum să faci față anxietății în timpul sarcinii?

Fiecare viitoare mamica isi face cu siguranta nenumarate griji. Indiferent dacă esti îngrijorata de bebelusul în curs de dezvoltare sau esti îngrijorata de travaliu și naștere, nu este neobișnuit să ai un grad redus de nervozitate și anxietate. Realitatea este că aproape in spatele fiecarei gravide se află o persoană sensibila, îngrijorată și, poate chiar anxioasă.

Pot fi consumați creveții în timpul sarcinii?

Nevoile de proteine ​​cresc semnificativ în timpul sarcinii. Creveții sunt o opțiune excelentă de proteine ​​slabe în timpul sarcinii, cu aproximativ 20 de grame de proteine ​​la 100 grame de creveți. Pentru consumatorii obișnuiți de creveți, aceasta este o veste grozavă. Nu numai că poți continua să mănânci un aliment de care te bucuri deja, dar poți și satisface acest necesar crescut de proteine ​​în timpul sarcinii. Pentru persoanele care nu mănâncă inca creveți, este bine de stiut ca sunt simplu de pregătit și rapid de gătit.

Scroll to Top