Cabinet Ginecologic Timisoara
  • Home
  • Despre noi
  • Servicii
  • Echipa
  • Blog
  • Galerie Foto
  • Parteneri
  • Contact

Consultație și ecografie ginecologică

Home › Servicii › Consultație și ecografie ginecologică

Consultatia ginecologica se recomanda a fi efectuata cel putin odata pe an sau de cate ori apar situatii neplacute – sangerari menstruale anormale, sangerari intermenstruale sau dupa contact sexual , absenta menstruatiei , secretii vaginale neplacute insotite de disconfort local , dureri pelvi-abdominale etc.

Este gresita ideea ca trebuie sa te adresezi ginecologului doar atunci cand apar simptomele unei inbolnaviri sau cand apare o sarcina . Examenul medical periodic poate descoperi din timp diverse situatii anormale.

Cel mai bun moment pentru efectuarea examenului ginecologic este cat mai curand dupa terminarea menstruatiei. Este important ca 24 de ore inaintea unui consult ginecologic sa nu ai contact sexual , sa nu faci spalaturi vaginale si sa nu introduci in vagin ovule , creme vaginale , tampoane etc. , pentru ca toate acestea pot modifica rezultatele unor eventuale teste .

Este bine sa nu faci un consult ginecologic in timpul sangerarii menstruale .

Consultul ginecologic se incepe cu anamneza ( o discutie intre tine si medic ), care poate sa aduca informatii in legatura cu starea ta de sanatate sau despre afectiunile tale anterioare .

Examenul ginecologic propriu-zis consta in:

1. Examenul vaginal se efectueaza cu valve sau specul , instrumente utilizate pentru a departa peretii vaginali si a vizualiza vaginul si colul uterin (nu se efectueaza la virgine ) . In timpul acestei examinari se pot preleva pentru examenul cito-bacteriologic Babes-Papanicolaou , culturi din secretia vaginala si de la nivelul colului uterin; se poate efectua colposcopia.

2. Tuseul vaginal este necesar in evidentierea eventualelor probleme la nivelul uterului si anexelor genitale.

Dupa efectuarea consultului clinic ginecologic se poate efectua o ecografie transvaginala care consta in introducerea unei sonde in vagin prin intermediul careia medicul vizualizeaza pe ecranul ecografului organele genitale interne ale pacientei (uter , trompe uterine , ovare ) . Pe sonda se pune un prezervativ si se foloseste un gel special care ajuta la lubrifierea vaginului si transmiterea imaginilor.

Ecografia transvaginala nu este dureroasa , pacientele resimtind doar un usor disconfort in zona genitala. In cazul in care exista o durere intensa in timpul ecografiei, spune-i imediat medicului .

Prin intermediul ecografiei transvaginale se poate aprecia forma , marimea si structura uterului, prezenta unei sarcini si diagnosticarea eventualelor elemente patologice ( fibrom uterin , adenomioza), aspectul si grosimea endometrului (mucoasa uterina)-polipi endometriali , fibroame uterine endocavitare ; marimea si ecostructura ovarelor cu eventualele structuri patologice ( tumori , chiste ovariene) , aspectul patologic al trompelor uterine ( hidrosalpinx, piosalpinx , hematosalpinx, sarcina extrauterina tubara ),etc…

Ecografia ginecologica mai poate oferi informatii referitoare la :

– Evaluarea endometrului si monitorizarea ovulatiei la pacientele cu stimulare ovariana

– Evaluarea dispozitivelor intrauterine ( sterilet )

– Evaluarea Doppler a vascularizatiei pelvine cu rol important in diferentierea tumorilor benigne de cele maligne

Ecografia ginecologica este utilizata in ghidarea unor manevre invazive cum sunt :

– Sonohisterosalpingografia (evaluarea cavitatii uterine si a trompelor uterine) la femeile infertile

– Recoltarea de ovocite ( in cadrul procedurilor de fertilizare invitro)

In cazul imposibilitatii efectuarii ecografiei transvaginale, se poate efectua ecografie cu sonda abdominala, dar cu o rezolutie a imaginii mai redusa .

Te anunțăm de câte ori publicăm un nou articol pe situl nostru și când organizăm diverse evenimente.

Înscrie-te acum în lista noastră de abonați. Durează câteva secunde.

Daca întâmpini probleme, trimite-ne un mesaj pe marketing@gyniclinique.ro.

Cautare

Cele mai noi articole

  • Cele mai mari 5 mituri privind cancerul cervical
  • Dorești să rămâi însărcinată? Iată câteva sfaturi pentru a-ți spori fertilitatea
  • Sarcina molara: cauze, simptome si tratament
  • Avortul spontan: Semne și simptome
  • Ce este perimenopauza?

Articole si noutati

  • Articole
  • Ginecologie
  • Noutati
  • Obstetrica

Ginecologie & Obstetrica

anemia anemie cabinet ginecologic cabinet ginecologic timisoara cancer cervical cancer de col cancer ovarian celule stem chist chistadenom chist dermoid chiste chist endometriozic chiste ovariene chist folicular chist hemoragic chist ovarian chisturi clinica ginecologica clinica ginecologica timisoara consultatie prenatala consult prenatal contractii contractii Braxton-Hicks corpul galben dismenoree ecografie ecografie sarcina endometrioza ginecolog ginecologie ginecologie timisoara gravide greturi matinale infertilitate menstruatie nastere obstetrica obstetrica Timisoara sangerare sarcina sarcina ectopica sarcina extrauterina scorul apgar spotting

Programari

Blvd-ul C-tin Brâncoveanu, Nr. 24, Timișoara
0721 136436
0256 492235

Servicii Ginecologie - Obstetrica

De la consulturi ginecologice, la vaccinări anti-HPV și supraveghere de sarcină, Gyniclinique vă oferă servicii de obstetrică și ginecologie la cele mai înalte standarde.

Toate serviciile

Program Clinica Ginecologie

Luni - Vineri 10-20
© 2018. Toate drepturile rezervate. Design si mentenanta - MedicalMarketing.Today